17.01.2024
Телеканал NTD

Польща передасть Україні танки, а Литва — системи ППО та зенітні установки

Польща передасть Україні танки, а Литва — системи ППО та зенітні установки

Президент України Зеленський у середу, 11 січня, прийняв у Львові президента Польщі Анджея Дуду та президента..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Президент України Зеленський у середу, 11 січня, прийняв у Львові президента Польщі Анджея Дуду та президента Литви Гітанаса Науседу.

Зустріч відбулася в палаці Потоцьких. На ній три лідери обговорили стратегічне партнерство між країнами. Також Варшава й Вільнюс зобов’язалися й далі допомагати Києву протистояти російській агресії.

У результаті президенти Люблінського трикутника підписали спільну декларацію. Вона передбачає, зокрема, подальші тристоронні консультації для зміцнення безпеки України.

Після зустрічі президент Польщі Анджей Дуда висловив сподівання, що польські танки разом із танками інших країн скоро поїдуть до України.

[Анджей Дуда, президент Польщі]:
«Нещодавно ми справді ухвалили рішення надати таку підтримку Україні від Польщі. Роту танків Leopard-2 буде передано в межах коаліції».

Водночас Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що в новому пакеті військової допомоги від Литви українська армія отримає зенітні установки з боєприпасами та системи ППО.

Президент України Володимир Зеленський привітав ці рішення.

[Володимир Зеленський, президент України]:
«Від імені всіх українців дякую всім полякам і всім литовцям за готовність бути разом із нами до нашої перемоги».

Варто зазначити, що про візит Зеленського та двох іноземних гостей анонсовано не було з міркувань безпеки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Польща передасть Україні танки, а Литва — системи ППО та зенітні установкиУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: