18.01.2024
Телеканал NTD

Тепла зима залишила без снігу гірськолижні курорти Європи

Тепла зима залишила без снігу гірськолижні курорти Європи

Майже безсніжні гірські схили Швейцарії розчарували шанувальників лижного спорту. У Лезені для туристів зробили вузьку трасу..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Майже безсніжні гірські схили Швейцарії розчарували шанувальників лижного спорту. У Лезені для туристів зробили вузьку трасу зі штучного снігу, але охочих покататися небагато. Цього року відвідувачів тут чи не вдвічі менше, ніж торік.

[Армон Кантьєні, голова компанії ― оператора канатної дороги в Лезені]:
«Ми стурбовані, бо ситуація цього року дуже незвична. Я пропрацював 30 років у компаніях, які керують канатними дорогами. За цей час було лише два зимові сезони, що почалися так само, як цей».

Швейцарські метеорологи кажуть, що попередній рік був найтеплішим із 1864 року. Недавно багато гірськолижних курортів тимчасово закрилося, оскільки в Європі потеплішало. У Швейцарії температура повітря сягала 20 градусів Цельсія.

[туристка]:
«Мої діти вчаться кататися на лижах, і ми раптом подумали: чи варто виводити їх на схил, бо ж невідомо, що нас чекає в майбутньому».

На курорті Гштад працює лише 16 із 70 лижних трас. На деяких інших курортах відкривають велосипедні доріжки, щоб туристам було чим зайнятися.

Немає снігу й на курорті Яхорина в Боснії, де проходили зимова Олімпіада 1984 року. Зазвичай, першого тижня нового року тут багато відпочивальників, але зараз — майже нікого.

А це гірський масив Ведмедниця у Хорватії. Скрізь видно саму траву. На початку січня тут щороку проходить етап чемпіонату світу з гірськолижного спорту. Організатори мусили робити трасу зі штучного снігу.

Така ж ситуація на зимових курортах Іспанії, а ще Польщі, де скасували змагання зі стрибків із трампліна.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тепла зима залишила без снігу гірськолижні курорти ЄвропиЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Президент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: