05.02.2024
Телеканал NTD

Дедалі більше країн запроваджують обмеження для мандрівників із Китаю через спалах COVID-19

Дедалі більше країн запроваджують обмеження для мандрівників із Китаю через спалах COVID-19

Дедалі більше країн запроваджують або обговорюють обмежувальні заходи для мандрівників з Китаю через масштабний спалах COVID-19..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Дедалі більше країн запроваджують або обговорюють обмежувальні заходи для мандрівників з Китаю через масштабний спалах COVID-19 у цій країні. Відколи в КНР послабили заходи, там різко зросла кількість хворих і померлих.

Про обмеження вже оголосили США, Франція, Південна Корея та Велика Британія. Японія теж заявила, що посилить заходи для відвідувачів із Китаю і вимагатиме негативні тести на COVID до та після прибуття.

Також 4 січня зустрілися представники органів охорони здоров’я ЄС. Вони висунули низку пропозицій. Зокрема рекомендували, щоб усі пасажири на рейсах із Китаю були в масках.

[Тім Макфі, представник Єврокомісії]:
«Заходи також включать моніторинг стічних вод у літаках, геномний нагляд в аеропортах та підвищену пильність ЄС щодо тестування та вакцинації. Ми також пропонуємо обговорення необхідності попередньо тестувати пасажирів із Китаю перед вильотом».

Деякі заходи вже запроваджують. Так, в аеропорту Мілана почали тестувати пасажирів, які прибувають із Пекіна та Шанхая.

Проте міністерство закордонних справ Китаю осудило такі обмеження, назвавши їх дискримінаційними.

Минулого тижня Європейський центр профілактики та контролю захворювань повідомив, що поки не рекомендує вживати заходів щодо мандрівників із Китаю. Згідно з його заявою, штами, які зараз циркулюють у Китаї, уже були в Євросоюзі, і громадяни ЄС мають високий рівень вакцинації.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дедалі більше країн запроваджують обмеження для мандрівників із Китаю через спалах COVID-19Австралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюГонконг посилив закон про нацбезпекуОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: