19.08.2024
Телеканал NTD

Дороги в Косово, як і раніше, заблоковані, а Сербія привела армію в бойову готовність

Дороги в Косово, як і раніше, заблоковані, а Сербія привела армію в бойову готовність

Дороги в косовському місті Північна Митровиця, як і раніше, заблоковані вантажівками. Це північ республіки. Тут мешкає..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Дороги в косовському місті Північна Митровиця, як і раніше, заблоковані вантажівками. Це північ республіки. Тут мешкає близько 50 тисяч сербів. З 10 грудня вони перекрили численні автотраси, висуваючи всілякі вимоги.

Сербія оголосила в понеділок, що привела свою армію в стан підвищеної бойової готовності у зв’язку з останніми подіями в регіоні. Сербська влада впевнена, що Косово готується атакувати сербів і силою знести барикади.

Серби, що мешкають тут, не визнають незалежності Республіки Косово, яка відокремилась у 2008 році. Вони вважають Белград своєю столицею і їх підтримує сербський уряд.

[Александар Вучич, президент Сербії]:
«Не впевнений, що ми подолаємо цю ситуацію. Неможливо говорити з тим, хто не хоче говорити, хто не хоче чути жодних аргументів».

Напруженість почала наростати кілька тижнів тому, коли косовська влада поставила вимогу змінити автомобільні номери із сербських на косовські. Це спричинило обурення сербів, і ті вийшли протестувати.

Уряд Косова каже, що поліція країни готова діяти, щоб прибрати барикади. Але вона чекає, щоб це зробили миротворчі сили НАТО.

Місцеві серби вимагають звільнення на волю арештованого місцевого офіцера поліції та висувають інші вимоги, які має бути виконано, перш ніж вони приберуть із доріг вантажівки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дороги в Косово, як і раніше, заблоковані, а Сербія привела армію в бойову готовністьУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніНа Канарських островах протестують проти масового туризмуЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікри

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: