19.09.2024
Телеканал NTD

«Ідіть додому»: дівчат більше не приймають до вишів Афганістану

«Ідіть додому»: дівчат більше не приймають до вишів Афганістану

Дівчатам, які навчаються в університетах Афганістану, заборонили входити до студентських містечок. Угруповання «Талібану» оголосило, що жінок..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Дівчатам, які навчаються в університетах Афганістану, заборонили входити до студентських містечок. Угруповання «Талібану» оголосило, що жінок відсторонять від вищої освіти.

Адміністрація талібів повідомила міністерство освіти про це рішення в листі.

[Міріам, студентка Кабульського університету]:
«Коли ми підійшли до університету, я побачила, що там якась дивна ситуація. Біля воріт стояли військові джипи талібів, які поводилися дуже погано. Вони казали нам: “Ідіть додому. Дівчата більше не мають права вчитися”».

Ще одна жителька Кабула Сахар каже, що розірвала всі свої конспекти, коли почула ці новини. Вона збиралася подати документи до Кабульського університету, але на вході шлях їй перегородили бойовики.

[Сахар, жителька Кабула]:

«Ми закликаємо міжнародну спільноту нас підтримати, провести переговори з “Талібаном” і добитися того, щоб ми й далі здобували освіту. Учитися — це те, що я люблю найбільше».

Заборона на освіту для жінок, імовірно, завадить адміністрації талібів домогтися міжнародного визнання і скасування санкцій, які серйозно заважають економіці.

Місія ООН зі сприяння Афганістану звернулася до угруповання з проханням негайно скасувати це рішення. Вона також закликала владу знову відкрити для дівчат старші класи. Наразі їм дозволено відвідувати уроки лише до шостого.

Кілька офіційних осіб «Талібану» останніми місяцями висловилися за освіту для жінок. Однак остаточне слово після ухвалення важливих рішень залишається за верховним духовним лідером талібів.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Ідіть додому»: дівчат більше не приймають до вишів АфганістануДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: