19.12.2024
Телеканал NTD

Французькі рибалки розводять і випускають у річку форелей

Французькі рибалки розводять і випускають у річку форелей

Ці рибалки ловлять форелей біля містечка Пуньї, що у Франції. Риба не клює. Чому саме —..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Ці рибалки ловлять форелей біля містечка Пуньї, що у Франції. Риба не клює. Чому саме — можна робити різні припущення. Але насправді причина одна — форелей тут майже не лишилося.

[рибалка]:
«Я ловлю рибу в цьому районі вже 32 роки. Раніше в наших річках було багато форелей».

Форелі пропадають як у самій Роні, так і в її притоках. І це попри те, що місцями якість води поліпшується. Однак міста розростаються, змінюється клімат, а форелі страждають від усіляких хвороб. Зараз багато цієї риби вмирає від запалення нирок.

Французькі рибалки намагаються розв’язати проблему, розводячи форелей штучно біля однієї з приток Рони. Для цього рибу ловлять під час нересту, причому відбирають форелей місцевого виду. Потім добувають із неї ікру, яку після запліднення поміщають до спеціального інкубатора. Так мальків буде більше, ніж у дикій природі.

[Ален Гіотон, член рибальської асоціації]:

«Цього року зібрали коло 150 тисяч ікринок. Коли з’являться мальки, ми помістимо їх у різні водойми. Коли ж риба підросте, ми випустимо її в найбезпечніших місцях».

Рибалки вирощують і випускають на волю і дорослу рибу. Їхній проєкт підтримує місцева влада.

[Стефан Збінден, біолог]:
«Було б правильно розв’язати наявні проблеми в річках, місцях проживання риби та в усьому довкіллі. Адже розведення підтримує популяцію, але це короткострокове рішення. Якщо ми припинимо випускати рибу, а довкілля буде в поганому стані, то популяція зникне».

Біологи зазначають, що зникнення форелей шкодить усій річковій екосистемі, тому важливо відновлювати популяцію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французькі рибалки розводять і випускають у річку форелейМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життя19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЯк угорці повертаються до сільського життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: