14.11.2024
Телеканал NTD

Французи масово скуповують газові пальники, ліхтарі й акумулятори

Французи масово скуповують газові пальники, ліхтарі й акумулятори

У цьому спортивному магазині в Парижі останніми тижнями різко зріс попит на газові пальники, портативні лампи..

Дата завантаження: 2024-05-14

video

У цьому спортивному магазині в Парижі останніми тижнями різко зріс попит на газові пальники, портативні лампи й налобні ліхтарі, які зазвичай беруть у похід.

Але річ не в тому, що французи масово їдуть на природу. Просто люди запасаються джерелами енергії, бо є загроза, що цієї зими, можливо, відключатимуть світло.

[Бастьєн Крузільяк, менеджер магазину]:
«Ми помітили нову клієнтуру в Парижі, яка дуже стурбована тим, що може залишитися без електрики».

Так, продажі ліхтарів і похідних пальників цього місяця зросли вдесятеро.

[покупець]:

«Я провів інвентаризацію нашого спорядження для гірського кемпінгу й виявив, що нам потрібна лампа на випадок, якщо станеться збій».

Водночас зріс попит також і на електрогенератори. У цій компанії кажуть, що більшу частину їхніх товарів уже продано великим роздрібним мережам, будинкам для людей похилого віку, медзакладам і держустановам.

[Арман Алексаньян, директор компанії]:
«Наш склад майже порожній. Лишилося тільки коло 180 генераторів. Їх уже продали, але ще не відвезли клієнтам».

У цей супермаркет недавно доставили замовлений ще в серпні генератор. Його вартість — 20 тисяч євро.

Керівник магазину каже, що в разі відключення світла втрати від псування свіжих і заморожених продуктів можуть сягнути 45 тисяч євро. Тож купівля генератора виправдана.

Недавнє різке похолодання збільшило навантаження на енергосистему країни, яка й так потерпала через рекордну кількість відключень атомних реакторів і перебоїв із постачанням російського газу.

До цієї зими Франція була експортером електроенергії європейським сусідам. А тепер стала імпортером.
Коротке посилання на цю сторінку:

Французи масово скуповують газові пальники, ліхтарі й акумуляториУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золота

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: