19.04.2024
Телеканал NTD

Чи зможе веганська фуа-гра припасти французам до смаку

Чи зможе веганська фуа-гра припасти французам до смаку

Веганські альтернативи фуа-гра набирають популярності у Франції на тлі спалаху пташиного грипу. Хвороба на фермах вражає..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Веганські альтернативи фуа-гра набирають популярності у Франції на тлі спалаху пташиного грипу. Хвороба на фермах вражає качок та гусей, через що традиційне різдвяне частування постачають менше.

Французький шеф-кухар Фаб’єн Боржель керує в Парижі веганським рестораном. Два роки тому створив те, що називає «штучною фуа-гра».

[Фаб’єн Боржель, шеф-кухар]:
«Ми повинні мати можливість урізноманітнити наші уподобання. Нині виробництво продуктів тваринного походження дедалі більше критикують. Я маю на увазі, зокрема, спосіб приготування фуа-гра. Він не найкращий».

Фуа-гра — це частина кулінарного надбання Франції. Але зоозахисники осуджують практику відгодовування гусей та качок, яка має на меті збільшення розмірів їхньої печінки.

Веганську фуа-гра в цьому ресторані готують із горіхів кеш’ю, а ще соняшникової і кокосової олії. Вона схожа на традиційну страву, але з вершковим смаком.

[відвідувач ресторану]:
«Ті, хто любить справжню фуа-гра тваринного походження, навряд чи це оцінять. Але коли не їси її постійно, якщо веган, то це найліпший варіант».

Утім, опитування поки що показують, що більшість французів не готова перейти на рослинний замінник улюбленої страви.

[покупниця фуа-гра]:
«Ми не проти альтернатив, але це правда, що ми дуже любимо паштет із гусячої печінки. Це просто незамінний продукт на різдвяному столі».

Франція — один із найбільших виробників фуа-гра. Але через пташиний грип обсяг виробництва цього року вірогідно зменшиться, а ціни на делікатес зростуть на 20 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чи зможе веганська фуа-гра припасти французам до смакуДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: