17.08.2024
Телеканал NTD

Двоє двомовних моржів освоюється на новому місці

Двоє двомовних моржів освоюється на новому місці

Два нові моржі недавно прибули до зоопарку й акваріума американського міста Такома, що в штаті Вашингтон...

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Два нові моржі недавно прибули до зоопарку й акваріума американського міста Такома, що в штаті Вашингтон. Вони здійснили міжнародну подорож із канадського акваріума.

Шестирічний самець Бальзак і самиця Лакіна — зведені брат і сестра. Батько в них один, а матері — різні, але з народження вони разом.

Обидва досягли віку статевого дозрівання. Зараз Бальзак важить 883 кілограми, а Лакіна — 479. Водночас вага повністю дорослих самців може перевищувати дві тонни.

[Шерідан Плуф, доглядачка]:
«Кожне тренування — це час, коли ми можемо побудувати відносини, дізнатися про їхні примхи й особливості. Вони різні й по-різному реагують на тренування».

Спочатку моржів дресирували у франкомовній провінції Канади. Тож обидві тварини розуміють і французькі, і англійські команди.

У США під опікою людей перебуває всього 14 моржів. Цей зоопарк також лише один із чотирьох у країні, які отримали акредитацію на утримання й демонстрування цих тварин перед публікою.

[Малія Сомервіль, доглядачка]:
«Їхня головна загроза — зміна клімату. Крижин, які вільно плавають і на яких вони відпочивають, дедалі менше. Їм доводиться плисти далі, щоб дістатися до місць відпочинку й полювання. Врешті-решт вони повертаються на сушу, де вступають у контакт із людьми. Але вони дуже чутливі до шуму».

Їхня дієта складається з морепродуктів ресторанної якості, які мають недовгий термін зберігання.

Про Бальзака й Лакіну також дбає ціла команда ветеринарів. Серед них є навіть дантист, який стежить за здоров’ям їхніх бивнів. Так, він одягає на них спеціальні ковпачки, що захищають від проникнення інфекції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Двоє двомовних моржів освоюється на новому місціУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньУсередині Швейцарської гвардії, яка захищає Папу РимськогоЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Немає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну воду

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: