27.08.2024
Телеканал NTD

Київська кав’ярня попри відключення електроенергії дарує світло й тепло

Київська кав'ярня попри відключення електроенергії дарує світло й тепло

Робочі розетки — ось чим тепер приваблює ця київська кав'ярня. Її власник Олександр Павленко не припинив..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Робочі розетки — ось чим тепер приваблює ця київська кав’ярня. Її власник Олександр Павленко не припинив працювати через відключення електроенергії, до яких призвели російські ракетні обстріли.

Підприємець наприкінці листопада придбав генератор і забезпечує теплом і світлом своїх відвідувачів.

Але Олександр каже, що генератор не виробляє достатньо енергії для одночасної роботи його еспресо-машини та ноутбуків клієнтів. Тож підприємець мусив обирати. Тепер він подає лише чай та фільтровану каву. Воду кип’ятить на портативній газовій плиті.

[Олександр Павленко, власник кав’ярні]:
«Через відключення світла близько 70 відсотків людей розвертаються і йдуть, коли дізнаються, що з вибору є всього лише чай або фільтрована кава й що немає інтернету».

Проте до його кав’ярні залюбки приходять кияни, які не мають таких зручностей удома, адже він пропонує розетки й тепло.

Студентка Дар’я Фісун каже, що щойно в її будинку зникає електроенергія, вона виходить на вулицю і шукає місце, щоб виконати домашні завдання.

[Дар’я Фісун, студентка]:
«У мене рекорд — 2–3 години. Я ходила містом і шукала місце, де можна сісти, бо я знаю, що повинна зробити домашнє завдання й усе здати вчасно. Відсутність світла та інтернету не є завадою, щоб працювати, учитися й жити далі».

Водночас таким чином забезпечує свою кав’ярню електроенергією не тільки Олександр. Через ненадійну ситуацію в місті більшість закладів харчування працюють так само. Тому монотонне гудіння генераторів та запах бензину цієї зими в Києві стали звичним явищем.
Коротке посилання на цю сторінку:

Київська кав’ярня попри відключення електроенергії дарує світло й теплоЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Як пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові Філіпп

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: