10.10.2024
Телеканал NTD

Тисячі монголів протестують через розкрадання вугілля на трильйони тугриків

Тисячі монголів протестують через розкрадання вугілля на трильйони тугриків

У насильство переросли запеклі протести в столиці Монголії — Улан-Баторі. Попри 25-градусні морози, люди почали штурмувати..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

У насильство переросли запеклі протести в столиці Монголії — Улан-Баторі. Попри 25-градусні морози, люди почали штурмувати Палац уряду. Причиною стало те, що деяких чиновників звинуватили в корупції.

Ці події стали кульмінацією конфлікту, який назрівав ось уже як два місяці. Як з’ясувалося, деякі монгольські політики наживалися на розкраданні вугілля під час його постачання до Китаю. Водночас продаж цього викопного палива є основною статтею доходу монгольського бюджету.

4 грудня на центральній площі зібралася невелика група протестувальників. Їхня кількість поступово зростала. У понеділок в акції протесту взяло участь близько 10 тисяч осіб. Почалися сутички з поліцією.

[протестувальниця]:
«Члени уряду багатші й живуть більш розкішним життям, ніж громадяни. Як вони можуть бути такими спокійними, коли люди купують хліб частинами, а не буханками?»

[протестувальник]:
«Інфляція зростає щодня, це можна бачити за цінами на хліб та закуски. Я хотів би використати трильйони тугриків, які вкрали члени парламенту, для боротьби з інфляцією».

[протестувальник]:
«Особисто я закликаю до того, щоб скасувати імунітет членів парламенту згідно зі статтею 29 конституції. Також минулої осені вони всім показали, що можуть вносити зміни до конституції. Треба покласти край імунітету парламенту».

Слідом за протестами керівна партія провела екстрене засідання. Як повідомляють місцеві ЗМІ, президент країни запропонував розпустити парламент і відправити уряд у відставку.

Зазначимо, що майже 90 % експорту Монголії припадає на Китай. І понад половина цього обсягу — вугілля. Припускають, що було вкрадено до 6,5 мільйонів тонн вугілля на суму 17 мільярдів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тисячі монголів протестують через розкрадання вугілля на трильйони тугриківКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаВеликі повені на півночі Іраку: є загибліЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: