02.08.2024
Телеканал NTD

Магазин лялькових будиночків у Нью-Йорку причепурився до Різдва

Магазин лялькових будиночків у Нью-Йорку причепурився до Різдва

Ляльки співають різдвяних пісень, а Санта-Клаус уже мчить із подарунками до дітей. У нью-йоркському магазині мініатюрних..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Ляльки співають різдвяних пісень, а Санта-Клаус уже мчить із подарунками до дітей. У нью-йоркському магазині мініатюрних будиночків світло й радісно. У різдвяний сезон торгівля тут завжди жвава.

На прилавках можна знайти будинок на будь-який смак. Найпростіший коштує до тисячі доларів. Чим складніша робота, тим вища ціна. Наприклад, великий будинок із підсвічуванням обійдеться в 4600. А ось для маленьких діток вибирають щось простіше.

[покупець]:
«Я шукаю ляльковий будиночок для доньки. Їй скоро чотири роки, і вона любить гратися з будиночками. Їй буде весело».

Лялькові будинки здебільшого імпортують з Англії, але магазин має і власну майстерню. Цю справу 30 років тому відкрив співвласник компанії Леслі Едельман. А почалося все з того, що він зробив мінібудиночок для племінниці.

[Леслі Едельман, співвласник магазину]:

«Це стало моїм улюбленим хобі. А потім я зрозумів: треба відкривати магазин».

Будинок не порожній, тому тут продають мініатюрні меблі, усілякі предмети декору, а також фігурки людей і тварин. Ціни починаються від трьох доларів. Найдорожчий виріб — столик у стилі регентства. Він коштує 2700 доларів. Ці предмети роблять майстри з усього світу.

Під час пандемії магазин довелося закрити, проте зацікавленість ляльковими будиночками лише зросла.

[Леслі Едельман, співвласник магазину]:
«Під час пандемії люди були в ізоляції, і гадаю, це давало їм відчуття домашнього затишку. Тому ляльковий будиночок, мініатюрна кондитерська чи щось таке стали реалізацією їхніх ідей і бажання чимось зайнятися в такій ситуації».

По покупки сюди приходять як любителі, так і серйозні колекціонери. Іноді мініатюрні предмети навіть орендують для знімання на телебаченні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Магазин лялькових будиночків у Нью-Йорку причепурився до Різдва40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Смугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: