02.01.2024
Телеканал NTD

В’єтнамських бабусь безплатно навчають англійської мови

В'єтнамських бабусь безплатно навчають англійської мови

79-річна в'єтнамка Нгуєн Тхі Лок щовівторка приєднується до сивочолих однокурсниць на уроках англійської мови в Ханої...

Дата завантаження: 2024-05-02

video

79-річна в’єтнамка Нгуєн Тхі Лок щовівторка приєднується до сивочолих однокурсниць на уроках англійської мови в Ханої. Для неї це можливість спілкуватися й підтримувати гостроту розуму.

[Нгуєн Тхі Лок, студентка]:
«Хоча ми вже старі, та однаково маємо старатися, бо навчання тренує мозок. Якщо давати йому роботу, то пам’ять стане ліпшою».

Такі заняття в Ханої відбуваються вже чотири роки. Вони безплатні. Уроки веде Фунг Тхі Єн. Вона має освіту викладача англійської мови, але за фахом не працює. Дівчина захотіла навчати людей поважного віку, щоб дати їм змогу дізнаватися щось нове.

На уроках студентки читають уголос і разом співають. Це треба, щоб поліпшувати вимову.

[Нгуєн Тхі Лок, студентка]:

«Вимова, скоромовки, слова з приглушеними звуками й таке інше — усе це дається ой як нелегко».

У 90-х роках англійська стала обов’язковим предметом у в’єтнамських школах. Тож ці бабусі тепер можуть допомагати онукам із домашніми завданнями.

[Фунг Тхі Єн, викладачка]:
«Студентки в літах дуже стараються і докладають багато зусиль, тому досягли гарного рівня. Вони накопичили значний словниковий запас і можуть використовувати його в повсякденному житті».

Зараз Єн і її помічники-волонтери навчають 200 таких студентів. Дівчина щотижня бере на роботі відгул, щоб мати більше часу.
Коротке посилання на цю сторінку:

В’єтнамських бабусь безплатно навчають англійської мовиПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горили40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакури

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: