17.01.2024
Телеканал NTD

Модний показ на підтримку культури індіанців пройшов у Мексиці

Модний показ на підтримку культури індіанців пройшов у Мексиці

Культурні традиції індіанців надихнули на створення цього вбрання. Його демонструють на модному показі в Мехіко. Його..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Культурні традиції індіанців надихнули на створення цього вбрання. Його демонструють на модному показі в Мехіко. Його мета — просувати товари дизайнерів і ремісників із корінних народів. Нині галузь потерпає від нестачі коштів, нестабільності економіки й навіть плагіату.

Так останніми місяцями індіанські візерунки й орнамени незаконно використав один відомий американський бренд одягу, а також китайський інтернет-магазин. А у 2015 році подібний скандал спалахнув навколо одного з французьких домів моди.

[Ілан Крус, дизайнер]:
«Ми намагаємося підвищити обізнаність людей, щоб вони розуміли, що наші вироби багатогранні й мають потужне культурне значення. Це допомагає людям бачити й розуміти процеси, які ми виконуємо».

Багато ремісників з-поміж корінних народів раніше заробляли ткацтвом. Але через конкуренцію з великими виробниками вони стали шукати нові шляхи. Так, дехто почав шити вбрання з елементами традиційного стилю.

[Роза Гонсалес, дизайнерка]:

«Це дедалі популярніше на ринку. Кожен може одягнути сукню от-кутюр на якусь урочистість чи випускний бал. Ми навіть шиємо весільне вбрання».

У заході беруть участь дизайнери з різних країн Америки. Лісет Альварес із Перу створює аксесуари, поєднуючи сучасний стиль і старовинні традиції.

[Лісет Альварес, дизайнерка з Перу]:
«Наприклад, ми робимо сучасні сумки, не забуваючи про традиційну культуру. Ми забарвлюємо вироби натуральними фарбами, наприклад з листя. Матерію робимо на ткацькому верстаті й шиємо дитячі сукні, сумки й подушки».

Тиждень моди організував уряд Мексики.
Коротке посилання на цю сторінку:

Модний показ на підтримку культури індіанців пройшов у Мексиці«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиВиставка забутих жінок-художниць проходить у Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: