17.11.2024
Телеканал NTD

Поруч із палацом короля Чарльза III розташувалися ремісничі майстерні

Поруч із палацом короля Чарльза III розташувалися ремісничі майстерні

Ці майстерні стоять за кілька кроків від палацу короля Чарльза III поряд із містом Тетбері в..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ці майстерні стоять за кілька кроків від палацу короля Чарльза III поряд із містом Тетбері в графстві Глостершир. Тут опановують традиційні ремесла студенти з Великої Британії та інших країн.

Стипендію їм виплачує благодійний фонд, який заснував нинішнім британський монарх 36 років тому. Король і королева-консорт і зараз підтримують освітній проєкт.

У майстернях можна багато чого навчитися: від різьблення по каменю до плетіння кошиків. Є курси й для майбутніх меблярів. Як матеріал використовують повалені дерева, які збирають у великих королівських лісах. Там є і дуби, і ясені, і кедри.

До майстерень потрапив один кедр із цікавою історією. Він довго ріс біля королівського палацу, але недавно захворів, і його зрубали.

[Вільям Воррен, викладач]:
«Із цього кедра можна щось зробити. І цей матеріал уже особливий — він має цікаве походження і зв’язок із цим місцем».

Багато студентів уже здобули раніше фах, але тепер хочуть зберігати спадщину предків і створювати всілякі вироби традиційними методами.

[Деніел Маколіфф, директор відділу освіти благодійного фонду]:
«Ми не зацікавлені у виготовленні предметів, які потім викинуть. Хочемо робити те, що прослужить усе життя».

Студентів ще навчають дбайливо витрачати природні матеріали.

[Клер Нг, студентка]:
«Нас приводять у ліс, показують дерево й кажуть, скільки воно має рости, перш ніж його зрубають і зроблять із нього меблі. На це можуть піти сотні років. Повернувшись до майстерні, я думаю: “Це дерево росло сторіччя, хіба можна його не цінувати? Як я можу щось викинути? Треба розумно використовувати, нічого не викидаючи”».

Майбутні меблярі роблять книжкові шафи, стільці й навіть гойдалки. У майстернях також навчають гончарства і ткацтва.
Коротке посилання на цю сторінку:

Поруч із палацом короля Чарльза III розташувалися ремісничі майстерніУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупи«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівІракський перукар створює картини з волосся клієнтів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: