17.01.2024
Телеканал NTD

Нігерійський модельєр рятує від звалища старий одяг

Нігерійський модельєр рятує від звалища старий одяг

Нігерійський дизайнер Уче Аладімма проводить фотосесію у своїй студії в Лагосі. Моделі демонструють речі з його..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Нігерійський дизайнер Уче Аладімма проводить фотосесію у своїй студії в Лагосі. Моделі демонструють речі з його нової колекції, які зроблено з поношеного одягу. Так дизайнер протистоїть швидкій моді.

[Уче Аладімма, модельєр]:
«Ми працюємо з тканинами, які служать довго. Покупцям не доведеться викидати цей одяг. Його можна комусь віддати ще чи знову переробити. Це наш спосіб боротися зі швидкою модою — робити міцний і довговічний одяг».

До Нігерії постійно привозять величезні пакунки з поношеним вбранням із Європи, Азії та Північної Америки. Стан речей різний. На найбільш зношений одяг попит малий, тож зрештою такий товар потрапляє на звалище.

Саме ці речі намагається врятувати нігерійський модельєр. Здебільшого вибирає одяг, пошитий зі шкіри, вельвету та джинсової тканини.

[Уче Аладімма, модельєр]:

«Ось ці речі мені сподобалися. Я заберу їх у свою студію і створю щось нове».

Дизайнер заснував свій модний екологічний бренд у лютому. Наразі продає одяг через інтернет. Кожна річ коштує приблизно десять доларів.

Модельєр ще планує виготовляти меблі з оббивкою із джинсової тканини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нігерійський модельєр рятує від звалища старий одягНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиВ Італії вимирають газетні кіоскиСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестиваль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: