28.10.2024
Телеканал NTD

На автовиставці в Детройті показали літаки

На автовиставці в Детройті показали літаки

Серед новинок Детройтської автовиставки тепер можна побачити й літаки. Свої досягнення в розробленні міського повітряного транспорту..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Серед новинок Детройтської автовиставки тепер можна побачити й літаки. Свої досягнення в розробленні міського повітряного транспорту продемонстрували шість компаній із п’яти країн.

Серед експонатів — надлегкий гідролітак ICON A5 американського виробництва. Його оснащено складаними крилами. Це дає змогу перевозити його в причепі звичайного позашляховика.

Гості автосалону могли взяти участь у демонстраційних польотах уздовж річки Детройт. Тест-драйв включає посадку на воду.

[Сюзанна Клаветт, пілот]:
«Гадаю, це дивовижний досвід — виставити літак на Північноамериканському міжнародному автосалоні. Ми демонструємо майбутнє авіації. І це майбутнє вже настало. Ми відправили клієнтам понад 160 літаків A5».

А це двомісний електричний квадрокоптер Air One. Він призначений для приватних польотів на короткі відстані. Апарат оснащено вісьмома двигунами потужністю 770 кінських сил. Максимальна швидкість — 250 кілометрів за годину. Запас ходу — 177 кілометрів. Вантажність — 200 кілограмів.

[Джон Джордж, організатор автовиставки]:
«Думаю, це майбутнє автосалону. Наразі це не просто мотор-шоу. Це виставка мобільності, яка дає уявлення про різні типи транспортних засобів, зокрема повітряні».

Північноамериканський міжнародний автосалон існує понад 120 років. До пандемії він щороку приваблював до 800 тисяч гостей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: