17.01.2024
Телеканал NTD

Данський парк «Тіволі» запалив економну ілюмінацію перед Різдвом

Данський парк «Тіволі» запалив економну ілюмінацію перед Різдвом

Парк розваг «Тіволі», що в Копенгагені, відчинив ворота Різдва. Один із найстаріших парків атракціонів у світі..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Парк розваг «Тіволі», що в Копенгагені, відчинив ворота Різдва. Один із найстаріших парків атракціонів у світі віком 179 років прикрасили кілометрами блискучих гірлянд і тисячами іграшок.

Торік він закрився на кілька тижнів раніше через спалах ковіду. Цього разу є надія, що туристичний сезон пройде без перебоїв.

[Каспер Шумахер, директор парку «Тіволі»]:
«Ми створили величезну різдвяну сцену з безліччю додаткових розваг і безліччю гарних вогнів. Тут, звісно, (є) Санта-Клаус. Він збудував для себе новий дім. Отже, усе наповнене атмосферою Різдва».

Уперше парк «Тіволі» відкрився 1843 року. Його заснував армійський офіцер Георг Карстенсен, надихнувшись подібними парками в інших країнах світу.

Серед найвідоміших відвідувачів був Ганс Крістіан Андерсен. Також його кілька разів відвідував Волт Дісней, щоб почерпнути ідеї для свого «Діснейленду».

[Каспер Шумахер, директор парку «Тіволі»]:
«Це місце зберігає багато традицій. Це можна відчути, прийшовши сюди. Наприклад, будинки тут з іншої епохи».

Проте цього року Різдво буде ощадливим. На тлі зростання цін на енергоносії парк вирішив скоротити час сяяння ілюмінації. Водночас LED-лампочки наразі становлять лише 10 % підсвічування парку.

Щодо атракціонів, то їх запускатимуть лише в міру повного заповнення місць.

Та настрій відвідувачів це не зіпсувало.

[відвідувач]:
«У листопаді ще рано думати про Різдво. Але данці добре знають, як відзначати це свято».

[відвідувач]:
«Людям подобається приїжджати сюди й занурюватися в дитячі спогади».

[відвідувачка]:
«Тут дуже дивовижно й затишно. Мені подобається ”Тіволі”, бо це чарівне місце».

Коротке посилання на цю сторінку:

Данський парк «Тіволі» запалив економну ілюмінацію перед РіздвомСтаре місто Баку приваблює туристів стародавніми палацами, мечетями та караван-сараямиВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Без інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тиші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: