06.02.2024
Телеканал NTD

Проміжні вибори в США: республіканці повертають контроль над нижньою палатою Конгресу

Проміжні вибори в США: республіканці повертають контроль над нижньою палатою Конгресу

У США відбулися проміжні вибори, на яких повністю переобрали нижню палату Конгресу та третину сенаторів. Також..

Дата завантаження: 2024-05-06

video

У США відбулися проміжні вибори, на яких повністю переобрали нижню палату Конгресу та третину сенаторів. Також обирали губернаторів і членів законодавчих зборів на рівні штатів.

Попередні результати показують, що республіканці повернуть контроль над нижньою палатою Конгресу. Нині в обох палатах більшість мають демократи.

До виборів експерти прогнозували «червону хвилю» і навіть «червоне цунамі». Однак результати республіканців не настільки вражають.

І все ж експрезидент Дональд Трамп уже назвав досягнення своїх однопартійців великою перемогою.

Щодо сенату, то тут опитування показують рівні шанси для обох партій.

Однак співвідношення сил у верхній палаті стане відомим, найімовірніше, аж у грудні. Причина в тому, що в штаті Джорджія проведуть другий тур. Цього разу ні республіканський, ні демократичний кандидат не зміг набрати необхідні для перемоги 50 % голосів.

Нове голосування запланували на 6 грудня.

Однією з найвизначніших подій стало переобрання на новий термін губернатора Флориди республіканця Рона Десантіса. Загалом його перемога була очікуваною. Але зазвичай дивляться, з якою перевагою один кандидат обходить іншого в цьому штаті. Цього разу результати перевершили найсміливіші прогнози: Десантіс випередив на 20 %.

[Рон Десантіс, губернатор штату Флорида]:
«Ми підтримуємо свободу, закон та порядок. Ми захищаємо права батьків. Ми поважаємо наших платників податків. І ми відкидаємо ліберальну ідеологію».

Десантіса розглядають як одного з головних кандидатів на посаду президента США на майбутніх виборах 2024 року.

Водночас Джо Байден заявив, що балотуватиметься на другий термін, незалежно від результатів проміжних виборів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Проміжні вибори в США: республіканці повертають контроль над нижньою палатою КонгресуПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїІзраїль обіцяє радитися зі США перед наступом на Рафах, що в Секторі ГазиВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: