12.10.2024
Телеканал NTD

Куди піти в Катарі під час чемпіонату світу з футболу

Куди піти в Катарі під час чемпіонату світу з футболу

Туристичний сектор Катару готується зустрічати вболівальників чемпіонату світу з футболу. На гостей чекають пляжі, море, активний..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Туристичний сектор Катару готується зустрічати вболівальників чемпіонату світу з футболу. На гостей чекають пляжі, море, активний відпочинок, а ще огляд визначних об’єктів.

[Бертольд Тренкель, головний операційний директор Qatar Tourism]:
«Імовірно, коли йдеться про туризм, більшість людей шукає сонце, море й пісок. Цей чемпіонат світу проходитиме взимку. Але в Катарі буде прекрасна температура: 16 градусів уночі, а вдень — 24».

На Близькому Сході туриста переважно катаються на верблюдах дюнами.

[Бертольд Тренкель, головний операційний директор Qatar Tourism]:
«Але ще цікавіше покататися дюнами на позашляховику. Найкраще, якщо у вас буде місцевий водій. Їзда по піску та ковзання по піщаній дюні — це незабутньо».

Мангровими лісами в Аль-Такірі можна помилуватися з неба, політавши на мотопараплані. Вони розташовані за годину їзди від столиці Катару.

Популярний серед туристів і форт Аль-Зубара. Його внесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Ще одне туристичне місце — артоб’єкт «Схід-Захід-Захід-Схід». Інсталяція являє собою чотири величезні сталеві плити 15-метрової висоти.

[Бертольд Тренкель, головний операційний директор Qatar Tourism]:
«Це твір мистецтва просто неба. Його протяжність — приблизно 3–4 кілометри, якщо йти від першої до останньої сталевої плити. Він стоїть у долині. Ви можете піднятися трохи осторонь і подивитися на всю долину. Надзвичайний краєвид».

Катар — найменша країна, яка приймає в себе світовий футбольний чемпіонат. Це змагання вперше пройде на Близькому Сході. Очікують коло мільйона 200 тисяч гостей.

А до 2030 року Катар планує щорічно приймати понад шість мільйонів іноземних туристів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Куди піти в Катарі під час чемпіонату світу з футболуЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Австралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: