19.11.2024
Телеканал NTD

Ірландія незадоволена якістю медичного вантажу з Китаю

Китайський робітник перевіряє маски, зроблені на заводі в місті Ханьдань у північній провінції Китаю Хебей. Photo by STR/AFP via Getty Images

Ірландія приєдналася до списку країн, які незадоволені якістю медичних товарів із Китаю. Туди прибув вантаж із китайським медичним обладнанням та засобами індивідуального захисту. Однак дуже багато чого з доставленого неможливо використовувати для лікування хворих на коронавірус.

20% захисного екіпірування не відповідає ірландським стандартам системи охорони здоров’я. Ще 15% використовувати можна лише в тому разі, якщо немає якіснішого захисту. Товари лише цієї категорії коштували Ірландії чотири мільйони доларів.

Міністерство охорони здоров’я Ірландії заявило, що більше не хоче замовляти такі захисні набори.

Раніше Велика Британія оголосила, що придбала в Китаї 17,5 мільйона експрес-тестів, які дають помилковий діагноз, якщо використовувати їх для пацієнтів із легкою формою COVID-19. Також влада Чехії оголосила, що 80% зі 150 тисяч китайських експрес-тестів, привезених у країну, виявилися бракованими.

Водночас із Китаю надходить інформація, що на багатьох заводах із виробництва масок панує антисанітарія, а товари, які вони роблять, виявляються неякісними.

Один китайський посередник розповів журналістам, що на підприємствах робітники не надягають маски й рукавички, коли працюють із продукцією. За його словами, санітарні норми не дотримуються на 60% фабрик.

Також дедалі більше країн заявляють про те, що отримали з Китаю партії бракованих масок й інших товарів. Серед них Нідерланди, Туреччина та Іспанія.

Загалом з 1 березня КНР експортувала країнам світу 3,86 млрд масок, 37,5 млн предметів особистого захисту, 16 тис. апаратів ШВЛ і 2,84 млн експрес-тестів.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: