26.04.2024
Телеканал NTD

Італійські лікарі: «Ми живемо у воєнний час»

Італійські лікарі: «Ми живемо у воєнний час»

Багато лікарів і медсестер в італійській Ломбардії кажуть, що померлих від COVID-19 у регіоні значно більше,..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Багато лікарів і медсестер в італійській Ломбардії кажуть, що померлих від COVID-19 у регіоні значно більше, ніж сказано в офіційній статистиці. З їхніх слів, багато пацієнтів помирають удома, так і не дочекавшись лікаря й адекватної медичної допомоги. А телефонні консультації часто бувають неефективними.

[Ріккардо Мунда, лікар]:
«Найвразливіших пацієнтів слід оглядати вдома, інакше їх неможливо буде врятувати. Вони здебільшого страждають, наприклад, від старечого недоумства й не можуть точно описати свої симптоми. Тому потрібно приходити до них додому й виявляти можливі симптоми хвороби».

Лише в північній провінції Бергамо, згідно з офіційними даними про смертність від коронавірусу за минулий тиждень, померлих може бути вдвічі більше за офіційну кількість, яка становить 2060 осіб.

Тоді як влада країни зосередилася на тому, щоб забезпечити лікарні апаратами штучної вентиляції легень і захисною екіпіровкою для медиків, сімейним лікарям та медсестрам, які ходять по домівках, засобів захисту бракує.

[Ріккардо Мунда, лікар]:
«Сталося так, що лікарі почали відвідувати пацієнтів, не приділяючи достатньої уваги захисту, і заразилися. Деяких лікарів помістили на карантин, і вони й далі працюють, даючи консультації телефоном, бо їх нема ким замінити. Інші лікарі вжахнулися, що їхні колеги захворіли й померли, а тому перестали ходити до хворих, адже не мали захисного одягу».

Також медпрацівники зазначають, що тепер багато сімей не хочуть відправляти своїх хворих родичів до лікарень, бо бояться, що більше їх не побачать, і ті помруть на самоті.

[Маура Цуччеллі, медсестра]:
«Ми забираємо страждання цих людей із собою додому. Ми не звикли бачити, як вмирає стільки людей, і не хочемо до такого звикати. Зараз відчуваємо, що насправді живемо в умовах війни, і поки не бачимо цьому кінця».

В Італії заразилося близько 130 тисяч осіб. Кількість померлих від вірусу, лише за офіційними даними, перевищила 15 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італійські лікарі: «Ми живемо у воєнний час»Фермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: