20.08.2024
Телеканал NTD

Епідемія коронавірусу: у Франції спад, Борису Джонсону вже ліпше, у Південній Кореї почалися вибори

Епідемія коронавірусу: у Франції спад, Борису Джонсону вже ліпше, у Південній Кореї почалися вибори

У Франції епідемія коронавірусу, схоже, почала йти на спад. Уже менше пацієнтів потребують інтенсивної терапії. Утім,..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У Франції епідемія коронавірусу, схоже, почала йти на спад. Уже менше пацієнтів потребують інтенсивної терапії. Утім, у будинках для людей похилого віку за два дні кількість смертей від хвороби зросла більш ніж удвічі.

[Жером Саломон, голова відділу санепідемслужби при МОЗ Франції]:
«Уперше в нас зменшилася потреба в пошуку додаткових ліжок, медичних команд й апаратів. Ми можемо сподіватися, що це пік (епідемії), але цей пік перебуває на дуже високому рівні, треба бути дуже обережними».

Смертей у лікарнях теж поменшало. Так 8 квітня було зареєстровано 524 померлих, а 9 квітня – 424. Загалом у країні виявили понад 117 тисяч хворих, померлих — більш як 12 тисяч.

Добрі новини надійшли й з Великої Британії. У четвер увечері прем’єр-міністра Бориса Джонсона перевели з реанімації до звичайної палати. Однак за станом його здоров’я і далі пильно стежать. 55-річного політика відправили до лікарні минулої неділі. До цього він 10 днів із симптомами COVID-19 був удома.

У Великій Британії — понад 65 тисяч хворих. Смертей майже 8000. Чи пройдено пік епідемії, поки незрозуміло. 8 квітня зафіксували рекордні 938 смертей від коронавірусу.

В Україні кількість людей, що заразилися COVID-19, перевищила 2200 осіб. Близько 70 померло.

Водночас у Південній Кореї епідемія йде на спад. Так у місті Тегу, де стався перший найбільший спалах захворювання за межами Китаю, 10 квітня не виявили жодного нового хворого. Таке тут уперше з кінця лютого. Та й загалом у країні реєструють рекордно низьку кількість нових випадків. 9 квітня їх було всього 27.

З 10 450 хворих більш як половина були саме в Тегу. Померло в країні від коронавірусу 208 осіб.

Сьогодні у Південній Кореї почалися парламентські вибори. Офіційно вони стартують 15 квітня. Однак влада вирішила відкрити виборчі дільниці раніше, щоб уникнути великого скупчення людей.

У США ж політика соціального дистанціювання допомагає стримати епідемію. Про це сказав директор Національного інституту інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі.

[Ентоні Фаучі, директор Інституту інфекційних захворювань США]:
«Люди страждають, умирають. Із соціального погляду дистанціювання незручне, з економічного теж. Та це відповідь на наші проблеми».

У США хворих понад 468 тисяч. Померлих майже 17 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

Епідемія коронавірусу: у Франції спад, Борису Джонсону вже ліпше, у Південній Кореї почалися вибориПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: