23.10.2024
Телеканал NTD

Шведський політик закликає притягнути Китай до відповідальності за дезінформацію про коронавірус

Шведський політик і член Європарламенту Чарлі Веймерс закликає провести розслідування щодо дій влади КНР. На адресу Пекіна звучать звинувачення в тому, що він приховав масштаби епідемії коронавірусу й пізно повідомив світові про небезпеку.

Веймерс також уважає, що треба провести міжнародне розслідування щодо Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка, на його думку, допомагала просувати дезінформацію, яку надавала китайська влада. Наприклад, 14 січня ВООЗ навела цитати китайських чиновників про те, що немає ніяких доказів передавання вірусу від людини до людини (але багато що вказує на те, що влада Китаю знала про таку передачу ще в грудні).

У США сенатор Марта Максаллі закликала директора ВООЗ Тедроса Гебреєсуса піти у відставку. А сенатор Бен Сасс сказав, що «китайська комуністична партія брехала, бреше і далі брехатиме про коронавірус, щоб утримати свою владу».

Раніше, 24 березня, до обох палат Конгресу США подали резолюцію із закликом засудити владу Китаю за приховування спалаху коронавірусу, оскільки це «майже напевно» призвело до швидкого і глобального розповсюдження COVID-19. Резолюцію представили сенатор-республіканець Джош Гоулі і член Палати представників від Республіканської партії Еліс Стефаник.

Звинуватило Китай у дезінформації і товариство Генрі Джексона — незалежне британське громадське об’єднання, засноване при Кембриджському університеті. Згідно з його оцінкою, через дії Пекіна світ поніс величезні збитки, і Борис Джонсон повинен зажадати від Китаю компенсації розміром 351 мільярд фунтів стерлінгів (більш як 430 млрд доларів США).

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: