24.11.2024
Телеканал NTD

В Україні посилили умови карантину

В Україні посилили умови карантину

Кабінет Міністрів України посилив карантин на всій території країни через зростання кількості хворих на коронавірус. Оновлені..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Кабінет Міністрів України посилив карантин на всій території країни через зростання кількості хворих на коронавірус. Оновлені правила набули чинності 6-го квітня.

До часу завершення карантину, зокрема, буде заборонено перебувати в громадських місцях без маски, а також переміщатися групами чисельністю понад дві особи, крім випадків супроводу дітей та службової потреби. Дітям до 14 років не можна перебувати в громадських місцях без дорослих.

Тепер у парках, скверах і зонах відпочинку теж не погуляти. Це ж стосується й спортивних та дитячих майданчиків. Водночас вигулювати домашніх тварин дозволено, але супроводжувати їх може не більше ніж одна людина.

Також заборонено проводити масові заходи за участі більш як десятьох учасників. А ті, кому за 60 років, тепер мусять сидіти вдома, оскільки вони в групі ризику.

[Віктор Ляшко, головний санітарно-епідеміологічний лікар України]:
«Це комплексні заходи, які ми повинні проводити всі разом. І в першу чергу, більша частина профілактичних заходів залежить від кожного з нас, від кожного громадянина України, а також осіб, які перебувають на території України».

У разі недотримання правил карантину можливий штраф на суму від 17 тисяч до 34 тисяч гривень. До того ж, якщо одна й та сама особа їх порушить кілька разів, їй може загрожувати кримінальна відповідальність.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Україні посилили умови карантинуАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компоненти

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: