28.11.2024
Телеканал NTD

Пожежа знищила нетрі в столиці Гани, сотні людей залишилися без даху над головою

Пожежа знищила нетрі в столиці Гани, сотні людей залишилися без даху над головою

Кілька сотень людей утратило житло після пожежі в нетрях столиці Гани місті Аккра. Як повідомляють східноафриканські..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Кілька сотень людей утратило житло після пожежі в нетрях столиці Гани місті Аккра.

Як повідомляють східноафриканські ЗМІ, згоріло близько 800 дерев’яних самобудів. Пожежа почалася після опівночі.

[погорілець]:
«Я вже ліг спати, але прокинувся від якогось шуму. Я побачив, що щось горить. Тепер я втратив усе. Згоріла навіть сама кімната, я вже не кажу про те, що було всередині. Якщо зможу, повернуся до рідного міста, але зараз у мене тут узагалі нічого немає».

Поки вогнеборці гасять пожежу, місцеві жителі намагаються розшукати на попелищі свої цінні речі. Багато з них — бідні заробітчани з півночі країни. Працювали неофіційно слюсарями або ж у сфері торгівлі.

[погорілець]:

«Через коронавірус, чи як там його, нам заборонили працювати. Але ця пожежа спалила все — усі гроші, які ми заробили й зберегли, щоб годувати себе та наші сім’ї. Наше життя зруйновано».

За словами місцевого старости, по допомогу через втрату житла звернулося 565 осіб. Влада ж ніяк не відреагувала. Найімовірніше, погорільці шукатимуть притулок у церквах і в друзів.

Що спричинило загоряння, поки невідомо.

Аккра через коронавірус на частковому карантині. Діють правила соціального дистанціювання й заборона на пересування, у деяких районах запроваджено комендантську годину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежа знищила нетрі в столиці Гани, сотні людей залишилися без даху над головоюФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняАргентинці протестують проти економічних реформ Хав’єра МілеяВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Тибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюРуйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають нового

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: