19.01.2024
Телеканал NTD

Монети із зображенням короля Чарльза III почали карбувати у Великій Британії

Монети із зображенням короля Чарльза III почали карбувати у Великій Британії

У Великій Британії почали випускати перші монети із зображенням короля Чарльза III. Це пам'ятні 50 пенсів,..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

У Великій Британії почали випускати перші монети із зображенням короля Чарльза III. Це пам’ятні 50 пенсів, на яких також розмістили профіль Єлизавети II. Монети ввійдуть в обіг у грудні.

[Ребека Морган, представниця Монетного двору Великої Британії]:
«Зараз ми карбуємо монету номіналом 50 пенсів, на якій на аверсі — зображення короля Карла III, а на реверсі — пам’ятне зображення на честь королеви Єлизавети II. Дизайн справді зворушливий. Він повторює корону, якою її коронували 70 років тому — 1953-го».

Зображення створив британський скульптор Мартін Дженнінгс. Портрет Чарльза повернений обличчям у протилежний бік від портрета його матері.

Така традиція існує, відколи в 1660 році після 11 років республіканського правління було відновлено монархію.

Чарльз особисто схвалив офіційний портрет, де він зображений обличчям ліворуч. Навколо можна прочитати напис латинською «Король Чарльз III, милістю Божою, захисник віри».

[Мартін Дженнінгс, розробник дизайну монети]:
«Це не мінятиметься впродовж багатьох років, доки використовуватимуть ці монети. У зображенні має бути гідність та серйозність, але також і тепло. Зрештою, це портрет людини. Це король, але він і людина».

Королева Єлизавета II померла 8 вересня у віці 96 років, пробувши на престолі сім десятиліть. В обігу перебуває коло 27 мільярдів монет із її зображенням. Ними й далі можна буде розраховуватися, але з часом їх поступово виведуть з обігу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Монети із зображенням короля Чарльза III почали карбувати у Великій БританіїНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїДубайський стартап робить столове приладдя з пшеничної соломиБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: