15.09.2024
Телеканал NTD

Троє веслярів збираються перетнути Атлантику, щоб захистити Світовий океан

Троє веслярів збираються перетнути Атлантику, щоб захистити Світовий океан

Перетнути Атлантику на восьмиметровому веслярському човні — таку мету поставили перед собою ці троє чоловіків. Капітан..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Перетнути Атлантику на восьмиметровому веслярському човні — таку мету поставили перед собою ці троє чоловіків. Капітан команди Тобі Грегорі покинув роботу та вклав у цей проєкт майже всі заощадження. Уважає, що їхня подорож стане грандіозною пригодою.

Веслярі готуються вже понад півтора року. Виходять на човнах у Перську затоку біля берегів Дубая, а також займаються важкою атлетикою, кардіотренуванням та розумовими вправами.

[Джеймс Рейлі, весляр]:
«Перш ніж вийти в океан, треба виконати величезний обсяг роботи. Потім, коли почнеться подорож і ми зосередимося на веслуванні, ми дуже втомлюватимемося — і емоційно, і фізично. Також сумуватимемо за своїми сім’ями. Нас чекає надзвичайно важкий час».

Команда вийде в океан у грудні. Шлях протягнеться на 5000 кілометрів — від іспанського острова Гомера до острова Антигуа, що в Карибському морі. Веслуватимуть уночі та вдень із перервами: дві години роботи, дві години відпочинку. Подорож розрахована на 50 днів.

Команда не має наміру побити чийсь рекорд. Вона лише хоче привернути увагу до забруднення Світового океану. Щороку до нього потрапляє одинадцять мільйонів тонн пластику. Якщо не вжити заходів, то до 2040 року цей обсяг потроїться.

Під час подорожі веслярі щодня братимуть проби води. Потім віддадуть їх науковцям.

[Тобі Грегорі, капітан команди]:
«Учені сказали нам, що, на жаль, на кожній зупинці ми знаходитимемо у воді мікропластик. Такого не має бути. І якщо мікропластик всюди, то в якому стані перебуває океан, яку їжу ми отримуємо, у чому плаваємо?»

Подорож через Атлантику триватиме 50 днів. Чоловіки сподіваються, що їхні зусилля надихнуть інших робити щось корисне для природи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Троє веслярів збираються перетнути Атлантику, щоб захистити Світовий океанФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: