19.11.2024
Телеканал NTD

В Уганді від лихоманки Ебола померли вже 30 людей

В Уганді від лихоманки Ебола померли вже 30 людей

Уже 30 людей померли в Уганді від лихоманки Ебола. Загалом тут виявили 109 підтверджених випадків захворювання,..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Уже 30 людей померли в Уганді від лихоманки Ебола. Загалом тут виявили 109 підтверджених випадків захворювання, серед них 15 — у медичних працівників, шестеро з яких померли.

У країні працюють п’ять медзакладів, де лікують пацієнтів з Еболою. Нині уряд починає будувати шостий. Разом із ним кількість місць збільшиться до 350.

Також через два тижні розпочнуться клінічні випробування трьох вакцин. Дві з них розроблено в США й одну — у Великій Британії. В Уганді поширюється суданський штам, проти якого раніше препаратів не створювали.

[Джейн Рут Асенг, міністр охорони здоров’я Уганди]:
«Ми плануємо вакцинувати тих, хто контактував із хворими. Це означає, що на першому етапі вакцину отримає приблизно 3000 осіб».

Фахівці хочуть перевірити, наскільки вакцини ефективні у випадку, якщо людина контактувала з хворим, і після цього минув певний час.

Це вже п’ятий спалах суданського штаму Еболи в Уганді. Про нього уряд оголосив 20 вересня. У середині цього місяця влада запровадила тритижневий карантин в округах Мубенде й Кассанда, що в центральній частині країни.

17 жовтня президент Уганди оголосив у Кампалі режим підвищеної готовності, бо вірус уже дістався столиці.

[торгівець]:
«У нас недавно закінчився карантин через COVID, і торговці ще виплачують борги. Якщо запровадять карантин через Еболу, це буде щось несусвітне. У нас уже не перший спалах лихоманки, і раніше нас не замикали вдома».

[торгівець]:
«Пане президенте, якщо ви запровадите карантин, на що ми, інваліди, житимемо?»

Лихоманка Ебола — рідкісне й небезпечне вірусне захворювання. Початкові симптоми такі ж, як у грипу. Потім починається біль у животі, нудота, блювання та діарея. У деяких випадках може бути внутрішня чи зовнішня кровотеча. Летальність становить від 25 до 90 %, у середньому — 50 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Уганді від лихоманки Ебола померли вже 30 людейАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: