02.10.2024
Телеканал NTD

У ЄС посилять відповідальність за брудне повітря й воду

У ЄС посилять відповідальність за брудне повітря й воду

Єврокомісія пропонує посилити відповідальність за забруднення повітря. Вона ще хоче, зобов'язати фармацевтичні й косметичні компанії оплачувати..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Єврокомісія пропонує посилити відповідальність за забруднення повітря. Вона ще хоче, зобов’язати фармацевтичні й косметичні компанії оплачувати очищення стічних вод, забруднених їхніми продуктами виробництва.

[Віргініус Сінкевичюс, єврокомісар з питань довкілля]:
«Забруднення повітря, як і раніше, є найбільшою екологічною загрозою для нашого здоров’я й серйозною проблемою для нашої економіки».

Ще одна пропозиція Єврокомісії — нові вимоги до повітряного транспорту. Їх мають запровадити до 2030 року.

Згідно з ними, вміст твердих часток в атмосфері треба буде зменшити більш ніж на половину, щоб до 2050 року досягти нульового забруднення.

[Франс Тіммерманс, голова ЄС з кліматичної політики]:

«Щороку коло 300 000 європейців помирає передчасно через брудне повітря. Багато інших страждають від хвороб легень чи раку, які виникли через забруднене довкілля».

За останнє десятиліття якість повітря в ЄС поліпшилася. Але багато країн досі порушують чинні обмеження. Раніше Європейський суд визнав низку держав, зокрема Францію, Польщу, Італію та Румунію, винними в незаконному забрудненні повітря.

Нові правила гарантують, що громадяни, якщо їхнє здоров’я постраждає внаслідок незаконного забруднення атмосфери, зможуть через суд вимагати компенсації.

Тепер нові правила має обговорити й затвердити Європейський парламент і кожна країна ЄС окремо.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ЄС посилять відповідальність за брудне повітря й водуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоНегода залишила без світла сотні тисяч австралійців

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: