17.10.2024
Телеканал NTD

Перше в дикій природі: дитинча зубра потішило британських зоологів

Перше в дикій природі: дитинча зубра потішило британських зоологів

Цей зубр став приємною несподіванкою для британських зоологів. Це перша в країни поява на світ представника..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Цей зубр став приємною несподіванкою для британських зоологів. Це перша в країни поява на світ представника цього виду в межах програми відновлення.

Це самиця. Вона народилася 9 вересня. Для рейнджерів це стало несподіванкою, бо зубри зазвичай приховують свою вагітність.

Телятку коло шести тижнів. Почувається добре й любить бігати. А його матір разом із двома іншими самицями випустили до цього лісу в липні. Привезли з високогір’я Шотландії.

[Пол Вітфілд, директор Wildwood Trust]:
«Вона вийшла першою, переконалася, що це безпечно для всіх, і дала їм знак. Потім за нею пішли й інші, трохи попозували перед камерами й попрямували до лісу».

Зубри — найбільші й найважчі ссавці Європи. Їх також називають інженерами-екологами та мегатравоїдними.

[Марк Габбен, представник Wildwood Trust]:
«Вони пастимуться, тертимуться об дерева, валитимуть багато сухостою, а також деякі місцеві види дерев, створюючи галявини, створюючи різноманітніше середовище існування, у якому дика природа може процвітати».

Попри те, що зубри важить майже тонну, цей вид вимирає. На них полювали, доки в природі ті не зникли. До 30-х років у Європі диких зубрів не лишилося.

[Марк Габбен, представник Wildwood Trust]:
«Останнього зубра в дикій природі вбили в 1927 році. І це справді трагедія. Але в зоологічних колекціях залишилося 50 таких тварин, завдяки чому почалася дуже велика й інтенсивна робота з розведення».

Сьогодні у світі живе понад 8 із половиною тисяч європейських зубрів.

У найближчі кілька місяців до самичок приєднається самець із Німеччини. Після цього, як очікують, ці тварини розмножаться і створять стадо.

Нині вони можуть вільно пересуватися на 50 гектарах землі. Але проєкт розвивається, і ця площа значно збільшиться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перше в дикій природі: дитинча зубра потішило британських зоологівШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуНа Канарських островах протестують проти масового туризмуВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові Філіпп

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: