29.12.2024
Телеканал NTD

Роботу двох таємних офісів Китаю розслідують у Нідерландах

Роботу двох таємних офісів Китаю розслідують у Нідерландах

У Нідерландах розслідують роботу таємних офісів Китаю. Припускають, що їх два — в Амстердамі та Роттердамі...

Дата завантаження: 2024-04-29

video

У Нідерландах розслідують роботу таємних офісів Китаю. Припускають, що їх два — в Амстердамі та Роттердамі. Вони підпорядковуються поліції КНР і діють у країні незаконно.

Як з’ясувало слідство, ці представництва виконують різні функції. Зокрема віддалено подовжують чинність водійських прав китайських громадян.

Однак припускають, що їхнє головне завдання — тиск на китайців, які живуть у Нідерландах.

[Віллемайн Аердтс, експерт із міжнародних відносин]:
«Є Віденський договір про дипломатичні відносини, у якому йдеться про те, що виконувати певну діяльність можна, лише якщо є дозвіл від країни, яка приймає. Інакше це кваліфікується як небажане іноземне втручання».

Один із китайських дисидентів Ван Цзін’юй сказав в інтерв’ю, що представники нідерландського офісу намагалися змусити його повернутися до Китаю. Йому зателефонували з місцевого номера і сказали, що це закордонна служба китайської поліції.

Влада КНР відповіла, що дотримується міжнародного права й поважає суверенітет інших країн.

Тим часом розслідування показали, що Китай відкрив у всій Європі вже 36 таких офісів. У них працюють колишні військовики та співробітники розвідки.

Як уважають, Пекін використовує їх для досягнення за кордоном своїх політичних цілей та для проведення незаконних поліційних операцій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Роботу двох таємних офісів Китаю розслідують у НідерландахТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: