02.11.2024
Телеканал NTD

Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за напад в Ірані

Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за напад в Ірані

Терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад у місті Шираз, що на півдні..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за напад у місті Шираз, що на півдні Ірану.

Троє терористів відкрили вогонь по відвідувачах мавзолею Шах-Черах. Для шиїтів це священне місце. У результаті нападу загинуло щонайменше 15 осіб. Коло 40 було поранено.

[потерпілий]:
«Вони переслідували мене й вистрілили в спину. Біля мене вбили трьох. Коли вони напали й почали стріляти, я ліг на підлогу, і вони подумали, що я помер. Вони вбили трьох, хто був біля мене, але мені вдалося вижити».

Серед загиблих — одна жінка та двоє дітей. Двох нападників поліція затримала. Одному вдалося втекти.

[потерпілий]:

«Ми готувалися до молитви, коли почули звуки протесту. Ми хотіли вийти з будівлі, але, коли вони почали стріляти, ми повернулися. Я глянув на ногу й побачив, що з неї тече кров».

Президент Ірану Ібрагім Райсі сказав, що напад був спробою розколоти націю.

Теракт стався на тлі масштабних протестів, які тривають в Ірані понад місяць. Вони спалахнули через загибель 22-річної курдської дівчини Махси Аміні. Її затримали в середині вересня за нібито неправильне носіння хіджаба. Через кілька днів вона померла в лікарні. Її родичі стверджують, що причиною смерті стали завдані під час затримання побої.

Протести, які спалахнули проти поліційного свавілля, переросли в антиурядові. У різних містах Ірану під час сутичок із поліцією загинуло близько 240 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за напад в ІраніДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАНа Кубі закінчується паливо?Польські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміями

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: