17.03.2024
Телеканал NTD

Загибель 99 дітей в Індонезії могли спричинити сиропи проти кашлю

Загибель 99 дітей в Індонезії могли спричинити сиропи проти кашлю

Гостра ниркова недостатність цього року спричинила підозрілу смерть майже 100 дітей в Індонезії. Про це заявило..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Гостра ниркова недостатність цього року спричинила підозрілу смерть майже 100 дітей в Індонезії. Про це заявило міністерство охорони здоров’я країни.

Наразі сплеск смертності розслідує команда експертів. Раніше схожа ситуація була в Гамбії, де підозрілою видалася смерть 70 дітей через ту ж причину — гостру ниркову недостатність.

Гамбійська команда з’ясувала, що летальні випадки були пов’язані із сиропами проти кашлю та застуди, які містили надмірну концентрацію певних домішок-забруднювачів.

Однак індонезійська агенція з контролю за медикаментами каже, що ці препарати в країні не продають, і що речовини, які ті містять, у країні заборонені для всіх ліків для дітей.

І хоча зв’язок із лікувальним сиропом не доведено, батьки стурбовані.

[Віді Дамар’янті, жителька Індонезії]:
«У мене також є маленька дитина, дворічна. І якщо це для неї смертельно небезпечно, я більше його не використовуватиму. Знаю, що в зоні ризику опинився не лише дитячий сироп проти кашлю. З прилавків також тимчасово зник і сироп для дорослих. Є побоювання, що постраждати можуть і дорослі. Я знаю, бо сама працюю в аптеці».

Станом на 18 жовтня влада Індонезії виявила серед дітей 206 випадків гострої ниркової недостатності. 99 були смертельними.

Як превентивний захід міністерство охорони здоров’я країни попросило всі медустанови тимчасово не виписувати й не видавати рідкі чи сиропоподібні препарати. Воно також закупило спеціальні препарати для лікування гострої ниркової недостатності.

Водночас розслідувати також допомагають працівники Всесвітньої організації охорони здоров’я. До цього вони проводили консультації з експертами в Гамбії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Загибель 99 дітей в Індонезії могли спричинити сиропи проти кашлюІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Ізраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райониТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьЗнов маски: у Мілані нічим дихатиАфіни накрила пилова буря із СахариСильний шторм налетів на Техас: четверо загиблих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: