17.02.2024
Телеканал NTD

Австралію затоплює третій тиждень поспіль

Австралію затоплює третій тиждень поспіль

У стан підвищеної готовності перевели екстрені служби на сході Австралії. Там повені тривають уже третій тиждень,..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

У стан підвищеної готовності перевели екстрені служби на сході Австралії. Там повені тривають уже третій тиждень, а нещодавні зливи ускладнили ситуацію.

Найбільше постраждав штат Вікторія, а також Новий Південний Уельс. Унаслідок повеней загинули вже шість осіб. Останньою жертвою стала жінка, яка спробувала вибратися з автомобіля, що потрапив до паводкових вод. Влада закликає людей не їздити затопленими дорогами.

В обох штатах випустили вже 200 попереджень про повені, більшість — у Новому Південному Уельсі.

[Домінік Перротте, прем’єр-міністр Нового Південного Уельсу]:
«Наразі діє 122 попередження Державної служби з надзвичайних ситуацій. 20 із них — екстрені, тобто це чинні розпорядження про евакуацію. Я ще раз кажу всім жителям Нового Південного Уельсу: якщо є таке розпорядження, будь ласка, евакуюйтеся».

Повені уже затопили сотні будинків і десятки доріг. Тисячі будівель залишилися без електропостачання. Постраждали сільськогосподарські угіддя, і багато фермерів тепер втратять урожай. Федеральний уряд виділить людям 370 мільйонів доларів США допомоги.

Тим часом синоптики кажуть, що штормова погода триватиме до кінця тижня, і затяжні зливи можуть спричинити нові повені. Однак у вихідні має настати перепочинок.

На сході Австралії це вже друга серія масштабних повеней за рік. Попереднє лихо тривало з 23 лютого до 7 квітня. Загинули 22 особи. Збитки від стихійного лиха сягнули півтора мільярда доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралію затоплює третій тиждень поспільТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райониВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: