03.12.2024
Телеканал NTD

У США набирає обертів любов до всього гарбузового

У США набирає обертів любов до всього гарбузового

[Нік Кокот, гарбузоман

Дата завантаження: 2024-05-02

video

[Нік Кокот, гарбузоман]:
«Люблю естетику гарбуза. Гадаю, це частина осінньої атмосфери».

Від прикрас на Геловін до пряного лате з гарбузовим смаком — схоже, гарбузи дедалі більше займають особливе місце в серцях людей. Принаймні в США.

Недавнє дослідження показало, що американці щороку витрачають на всілякі речі й продукти з гарбуза загалом пів мільярда доларів.

[Нік Кокот, гарбузоман]:
«Це вже традиція, це показують у кіно. Утворилася чудова культура — гарбузові пончики, напої та інше. Мило, батончики — дуже люблю все це».

Одна відома мережа кав’ярень щорічно продає 20 мільйонів сезонного лате зі смаком гарбуза. Місяць тому гігант знову повернув у меню цей напій, і перший тиждень продажів побив рекорди за весь час.

А інша компанія навіть випустила на ринок сміттєві мішки з гарбузовим ароматом. Усе вже розпродали.

Чому ж гарбуз такий популярний? Експерти вважають, що річ не лише в культовості свята Геловін.

Письменниця Сінді Отт написала про це цілу книжку.

[Сінді Отт, письменниця]:
«Немає практичної причини додавати гарбуз у каву, ставити його на ґанок, підсолоджувати й класти в пиріг. Але ці сучасні традиції фактично сягають набагато давніших традицій асоціювати гарбуз із затишною сімейною фермою. Ідилічна маленька сімейна ферма в американському житті».

Щоб простежити любов американців до гарбуза, Сінді звернулася до старовинних пісень, картин та книг рецептів. І, як виявилося, джерела сягають часів заснування США.

[Сінді Отт, письменниця]:
«Рільництво, фермерство були ознакою моральної чесноти й добропорядного громадянина, характеристикою наших давніх ідеалів… Ці ідеали й уособлює гарбуз».

Коротке посилання на цю сторінку:

У США набирає обертів любов до всього гарбузовогоКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Старовинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: