02.05.2024
Телеканал NTD

Британського монарха Чарльза III коронують у травні

Британського монарха Чарльза III коронують у травні

Британського монарха Чарльза III коронують 6 травня 2023 року. Про це оголосила пресслужба Букінгемського палацу. Церемонія..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Британського монарха Чарльза III коронують 6 травня 2023 року. Про це оголосила пресслужба Букінгемського палацу.

Церемонія пройде у Вестмінстерському абатстві в Лондоні. Її проведе архієпископ Кентерберійський. Чарльза III коронують разом із королевою-консортом Каміллою.

Подробиці церемонії оприлюднять пізніше. Як очікують, коронація збереже більшість традиційних елементів, які не змінюються вже тисячу років. Але вона не буде надто пишною, бо монарх хоче зменшити витрати держави.

За традицією британський монарх під час коронації сидить у кріслі короля Едуарда. У руках тримає скіпетр і державу — символи влади. Він присягається захищати закон і церкву. Далі проходить помазання оливою, а потім його увінчують короною святого Едуарда. Коли монарх вийде з Вестмінстерського абатства, на нього надінуть корону Британської імперії.

Чарльз III зійшов на престол 10 вересня після смерті матері королеви Єлизавети II. Нині йому 73 роки. Під час коронації буде 74.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британського монарха Чарльза III коронують у травні«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніБалабан — душа музичної культури АзербайджануФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: