15.06.2024
Телеканал NTD

Повінь у Венесуелі забрала життя 25 людей

Повінь у Венесуелі забрала життя 25 людей

Щонайменше 25 людей загинуло й 52 зникло безвісти внаслідок раптової повені на півночі Венесуели. У штаті..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Щонайменше 25 людей загинуло й 52 зникло безвісти внаслідок раптової повені на півночі Венесуели. У штаті Арагуа через рясні дощі вийшли з берегів п’ять невеликих річок. Постраждало місто Техеріас. Там за вісім годин випала місячна кількість опадів.

За словами очевидців, було схоже, ніби прорвало греблю. Потоки води та грязі ринули до міста, змітаючи дерева та змиваючи будинки.

[житель Техеріаса]:
«Я не спав і не їв, бо не знаю, де моя племінниця. Можливо, її забрала річка».

[житель Техеріаса]:

«Ми вибігли (на вулицю) й опинилися по пояс у воді. Усе сталося за лічені секунди. Раптовість нас приголомшила. Люди бігли, хтось забирався на дах».

Влада повідомляє, що в зоні лиха працює 1200 рятувальників та військовиків. Вони шукають загиблих і зниклих безвісти. В операції беруть участь навчені собаки та дрони.

Від повені постраждали комерційні підприємства та сільськогосподарські угіддя. Місто залишилося без електроживлення й водопровідної води.

Зливи спричинили зсуви ще в трьох штатах Венесуели, але там обійшлося без жертв.

Останніми тижнями в країні загинуло щонайменше 40 людей. Венесуелу накрили зливи, які виникли через кліматичний феномен Ла-Нінья.
Коротке посилання на цю сторінку:

Повінь у Венесуелі забрала життя 25 людейКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїГонконг посилив закон про нацбезпекуКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: