15.01.2024
Телеканал NTD

Експоліціянт убив 22 дитини в дитячому центрі Таїланду

Експоліціянт убив 22 дитини в дитячому центрі Таїланду

Колишній поліціянт із ножем та пістолетом убив 37 осіб, зокрема 22 дитини в дитячому центрі Таїланду...

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Колишній поліціянт із ножем та пістолетом убив 37 осіб, зокрема 22 дитини в дитячому центрі Таїланду. Пізніше він повернувся додому, застрелив дружину та дитину й наклав на себе руки.

Це одне з найбільш смертоносних масових убивств дітей у світі однією людиною. Воно сталося в місті Утай-Саван — за 500 кілометрів від Бангкока. Місцева поліція каже, що більшість дітей загинула від ножових поранень. Але в нападника також був пістолет.

[очевидиця]:
«Він якраз перезаряджав пістолет. Я підняла руки й благала його про помилування. Я не знала, що робити».

[журналіст]:

«Ви благали помилувати?»

[очевидиця]:
«Він батько одного з дітей. Спочатку ми подумали, що він прийшов по нього».

[очевидиця]:
«Коли він проривався всередину, я подумала, що це дитина грається з петардою».

[журналіст]:
«Він щось сказав?»

[очевидиці]:
«Він нічого не сказав. <…> Він вистрілив у двері, коли діти спали. <…> Він нічого не сказав, я була в шоку».

Влада повідомляє, що нападника торік звільнили з поліції за вживання наркотиків. Його мали судити за зберігання заборонених речовин.

[Дамронгсак Кіттіпрапас, голова тайської поліції]:
«Після того, як він вийшов із в’язниці, він не перестав вживати наркотики. Можливо, у нього були галюцинації, які разом зі стресом підштовхнули його до вбивств. Він почав із дитячого центру й убивав доти, доки не прийшов додому».

Водночас дорогою він здебільшого стріляв у випадкових перехожих.

На всіх урядових будинках Таїланду приспущено прапори. У країні оголошено жалобу.

[жителька Бангкока]:
«Серце розривається. Це були маленькі діти, вони такого не заслуговували. Деякі спали. Це вразило мене до глибини душі. Я дуже співчуваю і дітям, і їхнім батькам».

А це церемонія, у якій беруть участь батьки загиблих дітей, а також працівники дитячого центру. Багато хто приніс іграшки та речі жертв. Захід проходить у той час, поки родичі чекають тіла загиблих.

Водночас поліція Таїланду вже обіцяє посилити боротьбу з незаконним обігом наркотиків, щоб запобігти таким трагедіям у майбутньому.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експоліціянт убив 22 дитини в дитячому центрі ТаїландуПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівЕкстремальна спека оголила руїни стародавнього містаІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: