16.09.2024
Телеканал NTD

Північ Таїланду затоплюють сезонні зливи

Північ Таїланду затоплюють сезонні зливи

У Таїланді не припиняються масштабні повені, особливо в північно-східних і центральних регіонах. На більшу частину країни..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

У Таїланді не припиняються масштабні повені, особливо в північно-східних і центральних регіонах. На більшу частину країни налетіли рясні сезонні дощі. Деякі райони стоять у воді вже місяць.

У провінції Убонратчатхані затоплено понад тисячу селищ. У деяких місцях води по пояс. Довелося евакуювати коло 20 тисяч осіб. Людей розмістили у 85 тимчасових притулках.

Причому тут готуються до нових повеней — місцеві жителі будують барикади з мішків із піском, щоб захистити центр провінційної столиці від річки Мун. Повінь уже завдала місту збитків на 130 мільйонів доларів США.

Недавно влада попередила, що над Бангкоком та провінціями, через які протікає Чаупхрая, нависла серйозна загроза, бо у верхів’ї річки води більше, ніж може поміститися річищі й водосховищах. Зі слів чиновників, низка великих водосховищ країни вже перевантажена, а багато інших наближаються до критичної позначки. Влада змушена скидати воду, через що рівень у річках підвищується.

Наразі постраждало майже 130 000 домогосподарств у 25 провінціях усієї країни.

Повені в Таїланді — сезонна проблема, але цього року її посилив тропічний шторм «Нору», який вирував наприкінці вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північ Таїланду затоплюють сезонні зливиФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСу25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райониТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: