15.09.2024
Телеканал NTD

Ізраїль досяг історичної угоди з Ліваном про морський кордон

Ізраїль досяг історичної угоди з Ліваном про морський кордон

Ліван та Ізраїль досягли історичної угоди про демаркацію спірного морського кордону в Середземному морі. Про це..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Ліван та Ізраїль досягли історичної угоди про демаркацію спірного морського кордону в Середземному морі. Про це заявив ізраїльський прем’єр-міністр Яїр Лапід.

Це важливий крок до нормалізації відносин між країнами, які формально перебувають у стані війни. Це також відкриває шлях для розвідування родовищ шельфу.

У заяві Лапіда йдеться, що це історичне досягнення, яке зміцнить безпеку Ізраїлю, принесе мільярди економіці, а також забезпечить стабільність північного кордону.

Умови остаточного договору до Лівану доставив представник США Амос Гохштайн. Ліванський президент Мішель Аун уже сказав, що його влаштовують усі пункти, і що він нетерпляче чекає на ратифікацію.

Воєнізоване ліванське угруповання «Хезболла» заявило, що погодиться з позицією уряду.

Радник національної безпеки Ізраїлю Еяль Хулата раніше також давав позитивну оцінку. З його слів, усі вимоги його країни виконано й зміни внесено.

Між Ліваном та Ізраїлем існує давня суперечка щодо ділянки шельфу площею майже 900 квадратних кілометрів. Обидві країни вважають її частиною своєї виключної економічної зони. Вона лежить на стику ліванського газового поля Кана з ізраїльським родовищем Каріш.

Морський кордон між країнами так і не було встановлено.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль досяг історичної угоди з Ліваном про морський кордонУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світу137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: