15.05.2024
Телеканал NTD

КНДР заявила про імітацію ядерного удару по Південній Кореї

КНДР заявила про імітацію ядерного удару по Південній Кореї

Північна Корея заявила, що низка недавніх ракетних випробувань мала імітувати удар по південному сусіду тактичною ядерною..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

Північна Корея заявила, що низка недавніх ракетних випробувань мала імітувати удар по південному сусіду тактичною ядерною зброєю.

Згідно із заявою північнокорейського Центрального телеграфного агентства, це попередження після масштабних військово-морських навчань південнокорейських та американських сил.

Повідомляють, що Кім Чен Ин попередні два тижні керував навчаннями ядерних тактичних оперативних підрозділів. Вони застосували балістичні ракети, що можуть нести ядерні боєголовки.

Агентство заявило, що під час випробувань імітували удари по об’єктах військового командування Півдня, а також по основних портах і аеропортах. Воно також процитувало Кім Чен Ина: «Попри те, що противник і далі говорить про діалог і переговори, нам нема про що говорити й ми не відчуваємо в цьому потреби».

У неділю Північна Корея запустила ще дві балістичні ракети. Про це повідомили Сеул і Токіо. Тож із 25 вересня країна здійснила вже сім запусків.

Водночас недавно США й Південна Корея провели спільні військово-морські навчання за участю американського авіаносця.

За словами американських і південнокорейських офіційних осіб, є ознаки того, що Північ може незабаром провести випробування ядерної бомби в підземних тунелях. Ідеться про полігон, який офіційно було закрито у 2018 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

КНДР заявила про імітацію ядерного удару по Південній КореїДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в Німеччині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: