09.09.2024
Телеканал NTD

Гіперкар-квадроцикл і водневий спорткар показали на виставці в Англії

Гіперкар-квадроцикл і водневий спорткар показали на виставці в Англії

Швидкі, потужні, дорогі та навіть дещо божевільні. На території Бленгеймського палацу в Англії в 17-те проходить..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Швидкі, потужні, дорогі та навіть дещо божевільні. На території Бленгеймського палацу в Англії в 17-те проходить виставка рідкісних і розкішних автомобілів. На всій садибі герцогів Мальборо зараз розкидані перлини світового автопрому.

Цей незвичайний експонат схожий на скульптуру, витесану з каменя. Він є гібридом спорткара й квадроцикла. Під капотом 5-літровий двигун потужністю 1110 кінських сил. Максимальна швидкість — 350 кілометрів за годину. Розгін до сотні за 2,5 секунди.

[Віктор Енглер, засновник компанії Engler]:
«Це чудово й весело. Ми ще не їздили ним дуже швидко, але вже відчули, що все інакше. Схоже на мотоцикл, бо в обличчя дме свіжий вітер. Усе інакше. Це круто».

Компанія зі Словаччини випустить десять таких суперквадроциклів. Коштуватимуть вони по 625 тисяч євро.

А цей гіперкар оснащено водневим двигуном. Його перевага перед електричними аналогами в меншій вазі. Зазвичай спорткари з електромотором і акумуляторами важать коло двох тонн. Ця машина не дотягує і до тисячі кілограмів.

[Тімоті Лайонс, засновник компанії Viritech]:
«За характеристиками він відповідатиме будь-якому електричному гіперкарові, але керувати ним значно зручніше. Вага автомобіля менша на тонну, тому продуктивність при гальмуванні й на поворотах буде зовсім іншою».

Стартап планує поставити гіперкар на конвеєр 2024-го. Ціна поки що невідома.

Родстер Venom F5 приїхав на виставку із Техасу. Автомобіль оснащено бітурбодвигуном 6,6 літра.

[Коул Геннессі, працівник компанії Hennessey]:
«Він видає 1817 кінських сил. Важить трохи більш як 1300 кілограмів. Наша мета — побити свій нинішній рекорд, який ми встановили на Venom GT Spyder зі швидкістю 426 кілометрів за годину, як на найшвидшому авто з відкритим верхом».

У межах виставки також відбувся конкурс вінтажних автомобілів. Одним із переможців став Aston Martin 32-го року. Якось він брав участь у знаменитих перегонах «24 години Ле-Мана».
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: