28.05.2024
Телеканал NTD

В’єтнамські електрокросовери VinFast незабаром з’являться в США

В'єтнамські електрокросовери VinFast незабаром з'являться в США

Перша партія електричних кросоверів VinFast VF8 зійшла з конвеєра у В'єтнамі. Автомобілі отримають місцеві клієнти. Замовлення..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Перша партія електричних кросоверів VinFast VF8 зійшла з конвеєра у В’єтнамі. Автомобілі отримають місцеві клієнти. Замовлення почали збирати ще рік тому.

[покупець]:
«Я замовив машину одним із перших і розраховував отримати її в листопаді. Коли компанія VinFast повідомила, що можна буде забрати машину у вересні, я дуже здивувався швидкості виробництва».

VinFast — перший в’єтнамський автовиробник. Компанію заснували п’ять років тому. У 2018-му вона показала прототипи на Паризькому автосалоні. Продаж стартував 2019-го.

А торік її керівництво оголосило про намір завоювати американський ринок, потіснивши «Теслу» та інші бренди.

[Ле Тхі Тху Тхюї, директор компанії VinFast]:

«Після цієї партії ми збудуємо 5000 автомобілів для ринків США й Канади. Виробництво розпочнеться наступного тижня».

У Північній Америці автомобілі продаватимуть за 42 тисячі доларів. У вартість не входить ціна електричної батареї. Її треба буде орендувати.

Компанія також орієнтується на Європу. Насамперед вона поставить електричні кросовери до Німеччини, Франції та Нідерландів. Автовиробник отримав уже 65 тисяч замовлень від клієнтів із різних країн усього світу.

У березні наступного року VinFast збудує завод у США, а саме в Північній Кароліні. Там щороку виготовлятимуть 150 тисяч автомобілів. В’єтнамський виробник планує вже через кілька років продавати 750 тисяч електрокросоверів на рік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: