09.05.2024
Телеканал NTD

Останні неелектричні Bugatti й Lamborghini показали на автосалоні в США

Останні неелектричні Bugatti й Lamborghini показали на автосалоні в США

Для «Bugatti» й «Lamborghini» закінчується ера гіперкарів із двигунами внутрішнього згоряння. На Автомобільному тижні в Монтереї..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Для «Bugatti» й «Lamborghini» закінчується ера гіперкарів із двигунами внутрішнього згоряння. На Автомобільному тижні в Монтереї відомі бренди показали нові моделі, які стануть останніми серед тих, що працюють на традиційному пальному.

«Lamborghini» виставила модифікований паркетник Urus Performante. Недавно він побив рекорд швидкості серед кросоверів на гірській трасі Пайкс-Піку. Продаж стартує наприкінці року. Коштуватиме від 260 тисяч доларів.

[Стефан Вінкельманн, президент компанії «Lamborghini»]:
«У 23-му і 24-му роках ми переведемо всю нашу лінійку на гібридні двигуни. Ми обіцяємо клієнтам, що до 25 року зменшимо викиди CO2 до 50 %. Водночас машини стануть продуктивнішими».

А це родстер Mistral. Він останній Bugatti з двигуном W16. Французька компанія збудує 99 таких гіперкарів. Ціна кожного — п’ять мільйонів євро. Усі вже продано. Нові моделі будуть із гібридними силовими агрегатами.

Італійський бренд «Maserati», навпаки, відмовляється від гібридів.

[Білл Пеффер, представник компанії «Maserati»]:
«Ми не робимо жорсткої заяви, мовляв, що більше не випускатимемо двигунів внутрішнього згоряння. Ми будуватимемо і бензинові, і електричні. І дамо обирати клієнтам».

На мотор-шоу дебютують електричні авто. Каліфорнійська компанія «Lucid» показала седан Air Sapphire із трьома електромоторами потужністю понад 1200 кінських сил. Стартова ціна — 249 тисяч доларів.

Стартап «Czinger» привіз нову чотиримісну модель 21C VMAX. Її кузов з алюмінієвого металу власного розроблення. Гіперкар розганяється до сотні за 1,9 секунди. Коштуватиме від двох мільйонів доларів.

Тиждень автомобілів у Монтереї проходить щосерпня. Крім нових люксових авто, тут завжди можна побачити розкішні вінтажні спорткари.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: