17.11.2024
Телеканал NTD

Ураган «Ієн» ударив по Флориді з катастрофічною силою

Ураган «Ієн» ударив по Флориді з катастрофічною силою

Ураган «Ієн» з катастрофічною силою вдарив по Флориді. Він приніс штормовий вітер, зливи і спричинив небезпечні..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Ураган «Ієн» з катастрофічною силою вдарив по Флориді. Він приніс штормовий вітер, зливи і спричинив небезпечні приливні хвилі. Напередодні він пройшов через Кубу, залишивши руйнування, і набрав ще більшої потужності над Мексиканською затокою. Після цього його сила зросла з другої до четвертої категорії зі швидкістю вітру 240 кілометрів за годину.

Через штормові припливи вулиці в містах Флориди перетворилися на річки. Подекуди вода доходить до дахів будинків. До поліції постійно надходять дзвінки з проханням про допомогу. Два мільйони будівель залишилися без електрики.

У деяких містах запровадили комендантську годину, щоб запобігти мародерству. Багато людей перечікують ураган у тимчасових сховищах. Перед стихійним лихом влада штату оголосила про евакуацію двох з половиною мільйонів людей.

«Ієн» увійшов до п’ятірки найсильніших ураганів у сучасній історії Флориди.

[Рон Десантіс, губернатор Флориди]:
«Цей ураган настільки потужний, що люди його порівнюють з ураганом “Чарлі”, який був у 2004 році. Тоді чекали удару по Тампі, але він повернув убік і налетів на південний захід Флориди. “Чарлі” був сильним, але “Ієн” ще руйнівніший. Наслідки будуть тяжкі».

Ураган рухається далі вглиб США зі швидкістю 14 кілометрів за годину і поступово послаблюється до тропічного шторму. За прогнозами синоптиків, сильний вітер і дощі збережуться. У центрі штату подекуди випаде до 75 сантиметрів опадів.

Як очікують, «Ієн» перетне півострів Флорида у північно-східному напрямку й досягне Атлантичного узбережжя.

Президент США Джо Байден пообіцяв, що федеральний уряд надасть усю можливу допомогу постраждалому штату.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ураган «Ієн» ударив по Флориді з катастрофічною силоюСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованимиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до США25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: