18.09.2024
Телеканал NTD

У Нігерії хочуть переробляти алюміній, використовуючи водневе паливо

У Нігерії хочуть переробляти алюміній, використовуючи водневе паливо

На цьому заводі, що в нігерійському Лагосі, переробляють алюмінієву вторсировину. На це йде багато електроенергії. А..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

На цьому заводі, що в нігерійському Лагосі, переробляють алюмінієву вторсировину. На це йде багато електроенергії. А її споживання, своєю чергою, спричинює викиди шкідливих газів. Керівництво підприємства має намір розв’язати проблему.

Цього року завод почав використовувати для печей екологічно чистіший природний газ. Наразі планують поступово переходити на водневе паливо.

[Реймонд Оноввігун, директор переробної компанії]:
«Ми постійно шукаємо шляхи розвитку. Зараз ми проводимо дослідження разом із британським університетом, щоб зрозуміти, як можна використати сонячну енергію для виробництва екологічно чистого водню».

Водень отримують шляхом електролізу води. Для цього теж потрібна енергія. Африканські країни мають великий потенціал для розвитку сонячної і вітрової енергетики.

[Реймонд Оноввігун, директор переробної компанії]:

«Для цього треба докласти багато зусиль, але чим більше в нас буде відновлюваних джерел енергії, тим швидше досягнемо цілей, яких прагнуть у всьому світі».

На заводі щороку переробляють 18 тисяч тонн алюмінію. Наступна мета — збільшити обсяги виробництва в п’ять разів. Компанія планує найближчими роками відкрити сім нових підприємств у всій Африці. Для цього їй треба залучити інвестиції розміром 50 мільйонів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нігерії хочуть переробляти алюміній, використовуючи водневе паливоЕкіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті ЗемліЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимуму«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиУ Дубаї корали вирощують по-новомуВ Аргентині розробили замінники дерев для жвавих міських зон

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: