04.04.2024
Телеканал NTD

Голова Єврокомісії: «Солідарність ЄС з Україною буде непохитною»

Голова Єврокомісії: «Солідарність ЄС з Україною буде непохитною»

Санкції Заходу щодо Росії діють і вони залишаться. Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Санкції Заходу щодо Росії діють і вони залишаться. Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у середу, 14 вересня, під час щорічного виступу в Європейському парламенті в Страсбурзі.

[Урсула фон дер Ляєн, президент Єврокомісії]:
«Це ціна за шлях смерті й руйнувань Росії та Путіна. І я хочу дуже чітко заявити: санкції залишаються. Це час для нашої рішучості, а не для умиротворення. Ця позиція має бути дуже чіткою».

У зверненні до Європарламенту Урсула фон дер Ляєн також підкреслила, що солідарність Європейського Союзу з Україною буде «непохитною». Багато депутатів та єврокомісарів на знак підтримки України одягнули одяг жовто-блакитних кольорів. Почесним гостем на засіданні була перша леді України Олена Зеленська.

За словами фон дер Ляєн, Євросоюз включить Україну до своєї зони безплатного роумінгу, а Європейська комісія працюватиме з Києвом, щоб забезпечити безперебійний доступ до єдиного ринку ЄС. Ще президент зазначила, що європейський блок допоможе відбудувати Україну.

На засіданні голова Єврокомісії також анонсувала антикризові заходи, які допоможуть стримати різке підвищення цін на енергоносії в Європі. Вона заявила, що задля допомоги європейським домогосподарствам і підприємствам енергетичні компанії позбавлять надприбутків, а також зменшать споживання електроенергії в усьому блоці.

[Урсула фон дер Ляєн, президент Єврокомісії]:
«У ці часи неправильно отримувати надзвичайно рекордні доходи та прибутки за рахунок війни та за рахунок наших споживачів. Зараз прибуток треба ділити та спрямовувати тим, хто його найбільше потребує».

Очільник Єврокомісії виступає щорічно у вересні. Урсула фон дер Ляєн на посаді голови вищого органа виконавчої влади ЄС виходить на трибуну вже втретє.
Коротке посилання на цю сторінку:

Голова Єврокомісії: «Солідарність ЄС з Україною буде непохитною»Апеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: