17.10.2024
Телеканал NTD

Пилова буря накрила табір переселенців у Пакистані

Пилова буря накрила табір переселенців у Пакистані

Не встигли ці люди оговтатися після одного лиха, як їх спіткало інше. Це переселенці в місті..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Не встигли ці люди оговтатися після одного лиха, як їх спіткало інше. Це переселенці в місті Севан пакистанської провінції Сінд. Вони втекли сюди від великих повеней, що виникли в країні. Розмістилися в наметах на узбіччях доріг.

Але тепер їх накрила пилова буря, і багато наметів просто здуло.

[переселенець із міста Мехар]:
«Усе наше місто затопило. Ми прийшли сюди й стали жити в наметах. Тепер їх знесло, і погода дуже зіпсувалася. Почався дощ. Хтось може нам допомогти? Допоможіть нам».

За даними метеорологів, за кілька днів у цьому районі підуть нові дощі. Люди, які втратили житло, знову під загрозою.

[фермер-переселенець]:

«Нам важко, бо почалася буря. Ми сидимо просто неба. Наші сім’ї та діти нещасні. Будь ласка, допоможіть нам. Поки лише мрячить, але може початися злива. Куди нам тоді йти?»

У липні та серпні в Пакистані випало майже вдвічі більше за середньостатистичну норму опадів за останні 30 років. А в провінції Сінд дощі були майже вп’ятеро сильнішими. Проблем додало й танення льодовиків у горах. Усе це разом спричинило наймасштабніші повені, які завдали лиха 33 мільйонам жителів. Майже 1400 осіб загинуло. Збитки оцінюють у 30 мільярдів доларів.

Агентства ООН розробляють заходи допомоги країні. Раніше Організація Об’єднаних Націй попросила зібрати Пакистану 160 мільйонів доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пилова буря накрила табір переселенців у ПакистаніПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуГонконг посилив закон про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: