16.06.2024
Телеканал NTD

Як лондонці зустрічали труну королеви біля Букінгемського палацу

Як лондонці зустрічали труну королеви біля Букінгемського палацу

Десятки тисяч людей під дощем вийшли на вулиці, щоб зустріти труну з тілом королеви Єлизавети II...

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Десятки тисяч людей під дощем вийшли на вулиці, щоб зустріти труну з тілом королеви Єлизавети II. Її привезли до Лондона, де відбудеться остання зупинка в Букінгемському палаці.

Пізно ввечері катафалк повільно проїхав з аеропорту містом. Люди стояли на всьому шляху й кидали квіти.

[Ліллі Скотт, жителька Лондона]:
«Я ніколи не була так близько до королеви. Це як останнє прощання».

[Лін Ллойд-Томас, жителька Оксфордширу]:

«Для мене це честь, я хотіла виразити свою повагу. Я також привела одного із синів, щоб він міг це побачити. Це історія, і це викликає стільки емоцій. Я відчула, що ми справді маємо це зробити».

[Александра Джиммерсон, жителька Лондона]:
«Я дуже рада, що змогла побачити труну з нею, бо ми дуже вдячні нашій дивовижній королеві».

[Кріс Едінгтон, житель Лондона]:
«Це було потужно. Мабуть, так це можна описати. Я шанувальник королівської родини, завжди любив королеву. Лишається тільки побажати Чарльзу успіхів, адже на нього покладено величезне завдання».

У Букінгемському палаці труну з тілом королеви зустрів король Чарльз III і члени королівської родини.

Єлизавета II померла 8 вересня в замку Балморал у Шотландії. Їй було 96 років. Після цього в країні оголосили 10-денну жалобу. Вона завершиться 19 вересня державним похороном.

Єлизавета II серед монархів Великої Британії правила найдовше. І її синові вже точно не вдасться побити цей рекорд, бо він зійшов на престол у віці 73 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як лондонці зустрічали труну королеви біля Букінгемського палацуВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: